Algemene links:


www.cbs.nl

Een site die je absoluut nodig hebt als je aan de slag wilt gaan met bijv. je brachewerkstuk. Kijk ook eens bij: onderwerpen voor in de klas.

Ik geef een voorbeeld:

http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/informatie/onderwijs/praktijk/edugis-hvb1.htm

Dit is een onderwerp dat is geschreven voor het HAVO/VWO maar het is heel erg bruikbaar als je in de detailhandel werkt. Met deze leerstof kun je een perfecte grafiek samenstellen en aflezen over de populatie in de buurt van je winkel.

www.statline.cbs.nl

Een site van het CBS waar je zelf grafieken en tabellen samenstelt voor o.a. in je branchewerkstuk.


www.hbd.nl

De site van het Hoofd Bedrijfschap voor de Detailhandel. Een heel belangrijke site voor het MBO als student Detailhandel. Kijk naar de actualiteiten en abonneer je op de nieuwsbrief. En natuurlijk is deze site zeer bruikbaar bij het maken en leren voor deze en andere kerntaken. Je vindt hier o.a. informatie over veiligheid in de winkel/omgeving etc.


http://rechtennieuws.nl

Een site met informatie over recht en nieuws in Nederland. Met heel veel actuele gegevens.


www.antwoordvoorbedrijven.nl

Een overheidssite met allerlei informatie voor bedrijven.

 

www.dedetailhandel.nl

Een site voor de detailhandel. Geschikt voor het gebruiken van een onderwerp voor een debat.

 

www.rndweb.nl

De site van de Raad voor de Nederlandse Detailhandel. Met actuele ontwikkelingen in de branche. Geschikt voor het gebruiken van een onderwerp voor een debat.

 

www.stichtingfad.nl

Een site voor het aanpakken van fraude in de detailhandel. Soms gaan overtredingen iets verder dan het niet opvolgen van de huisregels. Hier vindt je veel informatie over fraude in de detailhandel.

 

Links naar applicaties /toepassingen

 

www.socrative.com

De applicatie die we hebben gebruikt om begrippen te toetsen met multiple choice vragen.

 

www.padlet.com/wall/voorraadbeheer

Dit is een "muur" waar je een stelling op kan plaatsen en waar andere mensen die ook toegang tot die muur hebben (omdat ze de link hebben en eventueel een wachtwoord gebruiken) dan ook een berichtje kunnen achterlaten.

Links voor Assortiment en Voorraadbeheer:


www.ovd.nl

De site van de uitgever dan de methode met alle kerntaakmappen. Vergeet niet dat je een log-in code hebt gekregen en dat je hier alle presentaties van de verschillende onderdelen nogmaals op kunt bekijken, extra opgaven kunt vinden etc.

Denk ook aan de BEGRIPPENLIJST die op deze site nogmaals staat. Dus ook op je stagebedrijf/werkadres heb je toegang tot een begrippenlijst om te leren voordat je een begrippentoets maakt.


Links voor Rekenen en Meetkunde:


www. stimmit.nl

Dit is een goede site met daarop veel informatie over alle onderwerpen voor Rekenen voor het MBO. Je kunt op de site zelf zoeken op het onderwerp (bijv. Meten en Meetkunde en daarna: driehoeken) en het niveau (voor MBO niveau eerste verkoper is dit 2F!). Daarna kan je videofilmpjes met extra uitleg selecteren. Deze videofilmpjes zijn gemaakt door rekendocenten op het MBO. Dit is op dit moment nog een gratis site. Maar de verwachting is dat de site na de zomervakantie geld gaat vragen.


www.wiskundeacademie.nl/onderwerpen

Dit is een hele goede site met uitleg over alle onderwerpen van Rekenen/wiskunde. Maar de uitleg is niet voor het MBO gemaakt, het is voor HAVO/VWO. Je vindt hier uitleg (deels meer of andere uitleg dan jullie nodig hebben) over het onderwerp Meetkunde. Maar mocht je een herkansing moeten doen voor het onderdeel: Verbanden (b.v Procentuele verandering) of het onderdeel Getallen (b.v. Breuken) dan kan je hier ook uitleg vinden. Als je moeite hebt met het onderwerp Verbanden kijk dan naast de filmpjes ook naar de stappenplannen! Sommige van de video's zijn echt "wiskunde voor gevorderde", die heb je niet nodig, maar de andere filmpjes helpen je heel goed op weg met de stof. Naast deze site voor rekenonderwerpen zijn er ook sites met uitleg over o.a. Nederlands en Engels.


http://jufmoniek.webs.com/metriek_stelsel.jpg

Dit is de site waar het overzicht van het metriek stelsel vandaan komt. Deze docent is een basisonderwijsdocent. Sommige kennis blijft bruikbaar ook later in je schoolloopbaan.

 

http://www.4x4software.nl/nl/index.html

Dit is een site waarop je een gratis rekenprogramma kan downloaden. Het is voor de mensen die erg veel moeite hebben met hoofdrekenen. Dus als je nog steeds de toets Getallen moet doen of herkansen, is dit een prima hulpmiddel. Net als veel andere programma's: downloaden en 30 dagen gratis gebruiken.

 

www.beterrekenen.nl

Dit is een site waar je je kunt aanmelden om elke werkdag een e-mail te krijgen met daarin 5 rekenopgaven. Je kunt kiezen welk niveau sommen je wilt ontvangen. Voor een MBO opleiding niveau 2 en 3, kies niveau 2F. Voor een MBO opleiding op niveau 4, kies niveau 3F.  Dit alles wordt op de site nogmaals uitgelegd. Je krijgt ook een overzicht van welke vragen je goed had, en een overzicht waarbij over een langere tijd wordt bijgehouden hoe je scoort. Altijd handig. Krijg jij het voor elkaar dat jouw resultaten zo goed zijn, dat de rekendocent onder de indruk is?